Grøntsags ’cous cous’ med forårsgrønt
En grøntsagscouscous er en genial måde at få mange forskellige grøntsager på. Salaten smager fantastisk, er suveræn sund og et lækkert tilbehør til alverdens retter.
Tilbehør til 4 personer
1 lille broccoli
1 lille blomkål
1 fed hvidløg
1 håndfuld basilikum eller persille
100 g babyspinat
½ bundt grønne asparges
1 bakke cherrytomater
100 g fetaost
50 g salte mandler (kan erstattes af andre salte nødder)
Del blomkål og broccoli i buketter og damp et kort øjeblik. De skal kun lige blive møre, men stadig have bid. Afdryp og afkøl.
Kom blomkålen og broccoli i en foodprocessor sammen med presset hvidløg og basilikum og kør til de ligner cous cous eller riskorn.
Skyl spinaten og slyng den tør. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og damp i 1-2 min.
Skær asparges i snitter. Halver cherrytomaterne. Vend spinat, asparges og cherrytomater i grøntsags cous cous og smuldr fetaosten over.
Drys med hakkede mandler og smag til med salt og peber.