Ris a la mande fuldkorn
Vi laver ris a la mande med en god portion fuldkornsgrød. Desserten bliver lidt mere rustik, den har mere bid og mætter naturligvis også mere. Vi er fan.
4 personer
8 dl sødmælk
200 g fuldkornsgrødris
salt
3-4 dl piskefløde
75 g smuttede mandler
2 vaniljestænger
2 tsk. sukker
1 glas kirsebærsauce
Skyl risene og afdryp. Kom ris og det vand som hænger ved i en gryde og kog op. Tilsæt mælken og lad risene koge ved svag varme og under omrøring i ca. 1 time og 20 min. Smag grøden til med salt og afkøl. Pisk fløden til let skum. Smut og hak mandlerne. Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med sukker. Findel risengrøden med en gaffel og rør med flødeskum lidt af gangen til den ønskede konsistens. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i sukker og mandler.